Duocast Connect+

Netwerkcapaciteit tussen Groningen en Amsterdam zonder beperkingen

Duocast Connect+

De zwaarste en snelste beschikbare glasvezelverbinding voor het bedrijfsleven tussen Noord-Nederland en Amsterdam

Introductie van Duocast Connect+ (DC+)

Met de introductie van Duocast Connect+ maken wij de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en connectiviteitsmetropool Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven. De glasroute start met een capaciteit van 800 Gigabit per seconde en kan worden uitgebreid tot 32 Terabit per seconde.

Dit najaar beginnen we met de uitrol.

Verbeterde verbindingen voor Noord-Nederland

Duocast Connect+ is ons initiatief om Noord-Nederland beter te verbinden met het westen. Dat levert enorme kansen op voor de economische en de maatschappelijke groei van Noord-Nederland. Fabian Labohm, directeur en eigenaar van Duocast: “Met Duocast Connect+ maken we hoge kwaliteit data-infrastructuur tussen Noord-Nederland en Amsterdam een betaalbaar gemeengoed. Het is daarom een uitkomst voor bedrijven in Noord-Nederland en daarbuiten. Van health, overheid en educatie tot e-commerce en de nieuwste AI toepassingen. Amsterdam en Groningen hebben een digitaal ecosysteem van verschillende aanbieders en afnemers van Internet en Ethernetdiensten. Met Duocast Connect+ worden deze eenvoudig met elkaar verbonden.

De regio Amsterdam, waar de grote Internetknooppunten zijn gevestigd, kampt bovendien steeds meer met een tekort aan energie en ruimte. Dit wordt mede veroorzaakt door de enorme groei van datacenters in de afgelopen jaren. Het leidt ertoe dat bedrijven naar andere locaties in Nederland uitwijken. En straks behoort Groningen ook tot één van die uitwijkmogelijkheden. Groningen is met de aanwezige resources en nu deze unieke verbindingscapaciteit de meest aantrekkelijke regio geworden.

Hoge Technische Kwaliteit en DWDM Belichtingstechniek

Wij hebben voor deze verbinding samengewerkt met Nokia, dat de nieuwste apparatuur levert. De route loopt over de betrouwbare glasvezelinfrastructuur van Relined. De hoge technische kwaliteit en de gebruikte DWDM belichtingstechniek waarborgen de bandbreedte en minimale latency. Duocast Connect+ is uniek in het bieden van direct beschikbare capaciteit, aantrekkelijke tarieven en groeimogelijkheden van dataverbindingen op de lijn.

Labohm: “Zware verbindingen buiten de Randstad waren al beschikbaar, maar vaak alleen als kostbare maatwerkoplossingen met lange levertijden en ongunstige latency. Duocast Connect+ presenteert een betaalbare oplossing, zonder in te leveren op snelheid, redundancy en latency.”

 

Meer weten over de techniek die we hiervoor gebruiken?

Nog dit jaar beschikbaar

De uitrol van Duocast Connect+ vindt plaats in meerdere fases. In het vierde kwartaal van 2024 worden, naast de grotere Groningse datacenters QTS en NorthC, ook andere datacenters aangesloten op de glasroute, zoals Equinix AM7, Nikhef, DCF2 Leeuwarden en Cellnex Lelystad. De tweede fase volgt in 2025, met uiteindelijk verdere capaciteitsuitbreiding tot 32 Terabit per seconde.

 

Hou mij op de hoogte van de beschikbaarheid


Over Duocast

Duocast is een in Nederland gevestigde specialist op het gebied van connectiviteit en IT-infrastructuur. Duocast levert haar diensten op locatie en vanuit 10 datacenters met meerdere huurders door het hele land. Onder haar klanten bevinden zich grote webshops, softwareontwikkelaars, gemeenten, organisaties in de gezondheidszorg en online-dienstverleners. Duocast is ISO 27001- en NEN 7510 (medische gegevens)-gecertificeerd.

Sinds de oprichting in 2004 hebben de ingenieurs van Duocast zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, en beheren van bedrijfskritische IT-infrastructuren. Bovendien levert het bedrijf colocatiediensten, waaronder de set-ups van twin-datacenters, private, hybride en publieke cloudoplossingen en private internetconnectiviteit. Of het nu gaat om hosting, housing of connectiviteit, Duocast zal de best mogelijke technologische oplossing ontwikkelen.

Wil je meer weten over Duocast? Kijk dan op www.duocast.nl, bel naar 050-210 36 00 of stuur een bericht naar info@duocast.nl.

Contact

Voor meer informatie over Duocast en Duocast Connect+ kunt u contact met ons opnemen:

Contactpersoon Communicatie Duocast

Robin Verlangen (Commercieel directeur)

r.verlangen@duocast.nl

050-210 3600

email bel nu


Meer over de techniek

 

Geavanceerde technologie van Nokia

Duocast Connect+ maakt gebruik van de geavanceerde 1830 Photonic Service Switch (PSS) van Nokia. Deze technologie biedt schaalbare en geoptimaliseerde end-to-end optische transportoplossingen voor onder meer langeafstandsnetwerken.

De 1830 Photonic Service Switch (PSS) is een familie van DWDM multiservice, multilayer P-OTN transportplatformen die efficiënt transport op elke schaal bieden. Met de 1830 PSS kunnen we ons netwerk continu opschalen om te voldoen aan onvoorspelbare verkeersvragen. De platformen maken gebruik van geavanceerd coherent transport geleverd door de Nokia Photonic Service Engine (PSE), flexibele lijnsystemen en ultraschaalbare P-OTN switching.

 

Technische Dienstbeschrijving

Met Duocast Connect+ wordt de complexiteit van het belichten van glasvezel over een lange afstand volledig verzorgd door Duocast. De koppelvlakken in de aangesloten datacenters zijn gelijk aan een standaard verbinding tussen twee netwerkcomponenten in een rack.

  • Koppelvlak Interface type: 10GBase-LR, 100GBase-LR1, 100GBase-LR4
  • OSI Layer: 1
  • MTU (Maximum Transmission Unit): Onbeperkt
  • Layer2 Vlans: Onbeperkt

 

Geavanceerde glasvezeltechnologie van Relined

Met Duocast Connect+ maken we gebruik van de geavanceerde glasvezeltechnologie van Relined, dat een betrouwbaar en uitgebreid netwerk van circa 50.000 kilometer in Noordwest-Europa beheert. Dit netwerk, dat zich uitstrekt door Nederland, Duitsland en Denemarken, biedt essentiële redundante en kortere routes, inclusief offshore verbindingen zoals de COBRA Fiber Optic Cable. Zo kunnen we een robuust en betrouwbaar netwerk garanderen, essentieel voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen en de groeiende internationale netwerkbehoeften.

 

Economische en maatschappelijke groei in Noord-Nederland

Door de combinatie van de glasvezelinfrastructuur van Relined, de geavanceerde technologie van Nokia, en onze kennis en ervaring bij Duocast, hebben we het mogelijk gemaakt om Noord-Nederland te ontsluiten met de zwaarste en snelst mogelijke glasvezelverbinding. Het betekent dat bedrijven en organisaties in Noord-Nederland zowel economisch als maatschappelijk zonder technische beperkingen kunnen doorgroeien. En daar zijn wij, als nuchtere Groningers, stiekem best wel trots op.