Colocatie

Onze datacenterlocaties zijn volledig ingericht op veiligheid en maximale beschikbaarheid. Kies voor een van onze locaties.

Shared Colocatie

Het delen van een rack is een kosteneffectieve manier om de beschikbaarheid en veiligheid van uw IT-omgeving te optimaliseren.

Meer info

Rack Colocatie

Bij een stevige IT-behoefte hoort een solide infrastructuur. Kies voor een dedicated rack, alleen toegankelijk voor u en geautoriseerde medewerkers.

Meer info

Twin datacenter

Wie risico’s wil minimaliseren, kiest voor een twin datacenter oplossing. Geografisch gescheiden locaties voor identieke omgevingen met active/active of active/passive data replicatie.

Meer info

Patches

Maak gebruik van het ecosysteem van leveranciers dat in onze datacenters aanwezig is en koppel rechtstreeks met service providers van bijvoorbeeld SaaS-oplossingen.

Meer info

Colocatie: uw IT-infrastructuur optimaal beschikbaar vanuit ons datacenter

Steeds meer organisaties kiezen voor colocatie. De reden daarvoor is eenvoudig: het is steeds moeilijker om de IT-infrastructuur in eigen beheer te houden. Serverruimtes of datacenters binnen de muren van het bedrijfspand zijn duur, en met de komst van clouddiensten moeten concessies gedaan worden bij de inrichting van het IT-landschap. Colocatie biedt hiervoor de ideale oplossing.

Onze datacenterlocaties bieden optimale beschikbaarheid en veiligheid. Dankzij schaalvoordelen en de modernste technologie kunnen wij zeer efficiënt en effectief voorzien in koeling, elektriciteit en failover voorzieningen zoals UPS’en (uninterrupted power supplies) en noodaggregaten. Onze datacenters voldoen aan de strengste brandveiligheidseisen en hebben strenge fysieke beveiliging , waaronder  24/7 fysieke bewaking, biometrische scans, 24×7 CCTV en geavanceerde rook detectie.

  • Keuze uit meerdere Tier-III datacenters

  • 24x7 beveiliging en toegang

  • Redundant uitgevoerde connectiviteit, waaronder internettoegang

Colocatie in Groningen en Amsterdam

Wij zijn aanwezig in drie datacenters in of nabij de stad Groningen, en in vier datacenters in Amsterdam. De geografische scheiding van deze locaties biedt voordelen, zoals twin datacenter oplossingen en toegang tot internetknooppunten zoals de Amsterdam Internet Exchange, óók vanuit Groningen. Alle datacenters zijn via een redundante glasvezelinfrastructuur met elkaar verbonden.

Locaties

Datacenter City Address
QTS Groningen Groningen Zernikelaan 16, 9747 AA
QTS Eemshaven Eemshaven Huibertgatweg 2, 9979 XZ
NorthC Datacenter Groningen Groningen Liverpoolweg 10, 9744 TW
Equinix AM7 Amsterdam Kuiperbergweg 13, 1101 AE
Eunetworks Amsterdam Paul van Vlissingenstraat 16, 1096 BK
Global Switch Amsterdam Johan Huizingalaan 759, 1066 VH
NIKHEF Amsterdam Science Park 105, 1098 XG

Veilig, betrouwbaar en beschikbaar

Alle datacenters van waaruit wij colocatie aanbieden zijn volgens Tier-III normen ontworpen en gebouwd. Deze Tier normen zijn internationaal leidend en geven aan welke voorzieningen zijn getroffen om calamiteiten te voorkomen of op te vangen. Door te voldoen aan de Tier-III norm is een zeer hoge beschikbaarheid van uw IT, maar ook de installaties in het datacenter en connectiviteit geborgd. Voeg daar 24/7 fysieke bewaking en geavanceerde rook detectie en brandbestrijding aan toe, en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over uitval van uw IT-omgeving.