Internet naar het voormalig Suikerunieterrein

Connectivity

Internet naar het voormalig Suikerunieterrein

Een mooie uitdaging

Medio september 2014 benaderde Ploeg id3 Duocast voor het leveren van een internetverbinding op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. Omdat het terrein grotendeels bestaat uit beton, omringd is door water en nauwelijks nutsvoorzieningen kent stelde dit ons voor een mooie uitdaging. De uitdaging werd nog groter omdat een snelle levering gewenst was.

Traditioneel levert Duocast bekabelde verbindingen. Dit bleek richting het Suikerunieterrein niet haalbaar. Daarom is gekozen voor een alternatieve oplossing: een straalverbinding. Op basis van twee antennes is een dergelijke verbinding vergelijkbaar met standaard WiFi, maar dan gericht tussen punt A en punt B.

Omdat een clear line of sight – een vrij gezichtsveld – tussen A en B noodzakelijk is moeten de antennes zo hoog mogelijk geplaatst worden. Op het voormalige Suikerunieterrein bevindt zich nog altijd een oude schoorsteen die gebruikt is voor het plaatsen van de ene antenne. Toevalligerwijs bleek het dak van de locatie waar Duocast kantoor houdt de perfecte locatie voor de andere antenne. In samenwerking met Rodin Connect hebben we zo een 100Mbit synchrone verbinding op kunnen zetten, op basis van een licentievrije 5GHz straalverbinding. Omdat ons kantoor een dark fiber verbinding heeft naar TCN DataHotel Groningen kunnen alle eindgebruikers, zowel inpandig als op het voormalige Suikerunieterrein, beschikken over een volwaardige 100 Mbit verbinding. Deze wordt momenteel volop en naar volle tevredenheid gebruikt.

Mocht u ook op zoek zijn naar een internetverbinding op een minder voor de hand liggende locatie of gewoon benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.