123inkt.nl

Webshop voor inktcartridges, toners en kantoorartikelen

Wie kent ze niet: 123inkt.nl

Maar weinig ondernemers en consumenten zullen de sympathieke webshop niet kennen: 123inkt.nl Het was één van de eerste webshops in Nederland die op grote schaal succes had en wordt al jarenlang met lof overladen door klanten. 123inkt.nl is al 12 jaar op rij door consumenten verkozen tot “Beste Webwinkel” in de categorie Computer, hard- & software bij de Shopping Awards (voorheen: Nationale Thuiswinkel Awards) en de Webshop Awards. Daarnaast is 123inkt.nl in 2010, 2015, 2016 en 2018 de grote winnaar van de overall publieksprijs “Beste Webwinkel van Nederland”.

Waar het tegenwoordig heel normaal is om het beheer uit te besteden, doen wij dit gezamenlijk met Duocast.

Miljoenen klanten

Sinds de start in 2000 heeft 123inkt.nl een 2,5 miljoen klanten aan zich weten te binden en is daarmee marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners en kantoorartikelen. Het bedrijf heeft het grootste assortiment printsupplies en kantoorartikelen voor de beste prijs. Ruim 97% van alle orders wordt binnen 24 uur bezorgd. Al dit succes is alleen mogelijk dankzij een betrouwbaar platform voor de webshop.

Naast de laagsteprijsgarantie op alle originele merkartikelen, heeft 123inkt.nl ook een eigen huismerk voor zowel printsupplies als kantoorartikelen. De klant merkt het verschil in zijn portemonnee!

Een solide platform

Duocast levert sinds 2004 de IT-infrastructuur voor de webshop. Dat begon bescheiden met enkele web- en mailservers. Naarmate 123inkt groeide, ontstond behoefte aan meer capaciteit en redundantie van het platform. Tegenwoordig verzorgt Duocast de beschikbaarheid en een deel van de connectiviteit voor het gehele platform, van rack colocatie tot IP transit, internet access en network management, waarbij het beheer van het platform gezamenlijk wordt uitgevoerd.

Het is heel kenmerkend voor Duocast dat zij dat juist niet doen.

Vertrouwen

Tim de Wolf, ICT director bij 123inkt.nl, is erg tevreden over de samenwerking. ‘Waar het tegenwoordig heel normaal is om het beheer uit te besteden, doen wij dit gezamenlijk met Duocast. Niet dat we dit niet met gerust hart aan Duocast over kunnen laten. Maar onze developers moeten de vrijheid hebben om updates uit te kunnen rollen en applicaties te provisionen. Het is dan handig als zij zelf wijzigingen in de serverconfiguratie kunnen aanbrengen als dat nodig is. Veel managed service providers zouden in zo’n geval zeggen: prima, maar dan zijn jullie zelf verantwoordelijk voor de beschikbaarheid. Het is heel kenmerkend voor Duocast dat zij dat juist niet doen, maar in plaats daarvan onderzoeken hoe die gezamenlijke verantwoordelijkheid zo goed mogelijk kan worden ingevuld. Dat is voor beide partijen ook een kwestie van vertrouwen. Dat werkt al meer dan 15 jaar heel goed.”