Move4Mobile

Applicatie ontwikkelaar

Innovatief en toonaangevend: Move4Mobile

Het Overijsselse Move4Mobile is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende ontwikkelaar van mobiele applicaties en strategieën. Met ‘mobiel’ wordt niet alleen gedoeld op smartphones, maar ook op tablets, laptops en andere handhelds. Het bedrijf neemt daarbij alle aspecten van app-ontwikkeling voor zijn rekening, van frontend tot backend en van iOS tot Android. Sinds kort staat het hoofdkantoor in Zwolle. Hier werken meer dan 50 medewerkers iedere dag aan innovatieve nieuwe mobiele strategieën en apps.

Beschikbaar, bereikbaar, compliant

Supermarkten, pretparken, banken of een energiemaatschappij: de teams van Move4Mobile zorgen ervoor dat een strakke en gebruiksvriendelijke app, online omgeving of strategie wordt ontwikkeld. Het bedrijf ontwikkelt niet alleen maar zorgt er ook voor dat applicaties en mobiele platformen beschikbaar en bereikbaar zijn. Daarvoor moet Move4Mobile kunnen vertrouwen op een solide IT-infrastructuur. Herbert Bosscher, delivery manager bij Move4Mobile, benadrukt dat naast beschikbaarheid compliancy ook van essentieel belang is.

Zwaar eisenpakket

“Move4Mobile zocht naar een betrouwbare hostingprovider voor een applicatie en bijbehorend platform die we hebben ontwikkeld voor een grote financiële dienstverlener” zegt Bosscher.“Deze moest kunnen voldoen aan de combinatie van betrouwbaarheid, hoge beschikbaarheid en bewezen compliancy met wet- en regelgeving.

Het ging om een productie, acceptatie en testomgeving, waarmee ook hoge eisen werden gesteld aan het beheer.” Duocast kwam al snel in zicht als partij die aan deze eisen kon voldoen. “Met name de combinatie van deze eisen maakte het een uitdaging om de juiste partij te vinden. Totdat we door een relatie werden gewezen op Duocast. We legden onze eisen bij hen neer waarna zij al snel met een maatwerkoplossing kwamen. We nemen nu cloud hosting, managed hosting, load balancers, managed firewall en VPN access af in een twin datacenteropstelling. Daarmee is het hele platform voor onze klant redundant uitgevoerd, inclusief de verbindingen tussen de twee geografisch gescheiden datacenters waar de infrastructuur staat. En dat alles volgens de strikte eisen die zijn gesteld aan de omgang met financiële gegevens.”

 

Onze ervaring met Duocast is dat er vakmensen werken die je niet eerst hoeft uit te leggen dat je een bedrijfskritische omgeving hebt als je een vraag stelt

Een gerust hart

De samenwerking met Duocast wordt door medewerkers van Move4Mobile als heel prettig ervaren zegt Bosscher. “Omdat we zowel de ontwikkelstraat als de productieomgeving bij Duocast hebben ondergebracht is het belangrijk dat we snel changes kunnen aanbrengen en dat iemand met kennis van zaken bereikbaar is als we dringende vragen hebben. Onze ervaring met Duocast is dat er vakmensen werken die je niet eerst hoeft uit te leggen dat je een bedrijfskritische omgeving hebt als je een vraag stelt. Dat geeft vertrouwen en maakt het persoonlijk. De medewerkers van Duocast weten waar ze mee bezig zijn en zijn goed in wat ze doen. We kunnen oprecht zeggen dat we de hosting en infrastructuur van dit platform met een gerust hart bij Duocast hebben staan.”