NBA Services

netwerkdiensten en connectiviteit

NBA Services

Het in Diemen gevestigde NBA Services, kortweg NBAS, is zuinig op zijn onafhankelijke positie. Het bedrijf levert netwerkdiensten en connectiviteit maar klanten kunnen er ook terecht voor hosting of VoIP. NBAS is niet afhankelijk van specifieke providers of leveranciers en NBAS is daarom nadrukkelijk geen reseller. Zo probeert NBAS meer transparantie in de markt voor internationale bedrijfsnetwerken te brengen.

Kruisbestuiving van specialismen

“NBAS werkt alleen met partners die deze onafhankelijkheid versterken”, zegt Danny Witschge, CTO bij NBAS.  “Duocast is daar één van. We werken al heel lang met hen samen voor een aantal specifieke diensten. Zo nemen we webhosting bij hen af en verzorgen ze bijvoorbeeld IP Transit voor ons. Ook helpen ze ons met hun DNS service. En niet in de laatste plaats is het voor ons prettig om als dat nodig is kennis bij Duocast te kunnen halen over bepaalde hardware. Het komt niet vaak voor dat wij dat soort kennis zelf niet in huis hebben. Maar het heeft ook niet altijd zin om medewerkers in alle mogelijke opstellingen en configuraties te trainen, bijvoorbeeld omdat wij er in de praktijk weinig mee van doen hebben. Door onze samenwerking met Duocast hebben we ook in die gevallen een antwoord paraat. Tegelijkertijd helpen wij hen soms ook met specialistische vraagstukken. Je zou kunnen zeggen dat er een kruisbestuiving van specialismen is.”

De door de jaren heen opgebouwde kennis en expertise over netwerken en connectiviteit wordt door NBAS voor veel verschillende klanten ingezet. Deze klanten zijn vaak middelgrote enterprises.

Zij hebben een sterke vraag naar internationale connectiviteit, waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit de belangrijkste uitgangspunten zijn. Specifieke diensten in deze context lopen uiteen van Wide Area Networks tot IP-VPN via MPLS, VoIP en ‘gewone’ internet access. Ook infrastructuur zoals glasvezelverbindingen neemt NBAS voor zijn rekening. Klanten kunnen vrijwel iedere gewenste dienst in alle gewenste configuraties afnemen.

24×7 bereikbaar

Door deze internationale reikwijdte van NBAS is het belangrijk dat op ieder moment van de dag geschakeld kan worden. Ook met leveranciers en partners. Witschge: “Het is voor de continuïteit van onze dienstverlening heel belangrijk dat we altijd een beroep kunnen doen op onze partners. Daarom is het heel prettig dat we Duocast 24×7 kunnen benaderen als dat nodig is. Ook als het niet per se om heel urgente zaken gaat. In de flexibiliteit van Duocast herkennen we onszelf. En dat is één van de redenen dat onze samenwerking zo succesvol is.”