PERSBERICHT

GRONINGEN – 26 juni 2024

Met Duocast Connect+ wordt de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven

Met de introductie van Duocast Connect+ realiseert de Groningse IT-infrastructuurprovider
Duocast de zwaarste en snelste glasroute tussen Noord-Nederland en
connectiviteitsmetropool Amsterdam. De glasroute start met een capaciteit van 800
Gigabit per seconde en kan worden uitgebreid tot 32 Terabit per seconde. De uitrol start
dit najaar.

Verbinding van Noord en West-Nederland

Duocast Connect+ is een initiatief van Duocast om Noord-Nederland beter te verbinden met het westen. Fabian Labohm, directeur en eigenaar van Duocast: “Met Duocast Connect+ maken we van hoge kwaliteit data-infrastructuur tussen Noord-Nederland en Amsterdam een betaalbaar gemeengoed.

Het is hiermee een uitkomst voor veel bedrijven in Noord-Nederland en daarbuiten. Van health, overheid en educatie tot e-commerce en de nieuwste AI toepassingen. Amsterdam en Groningen hebben een digitaal ecosysteem bestaande uit verschillende aanbieders en afnemers van Internet en Ethernetdiensten. Met Duocast Connect+ worden deze eenvoudig met elkaar verbonden.”

De introductie van Duocast Connect+ biedt ook mogelijkheden voor een ander groeiend vraagstuk. “De regio Amsterdam, waar de grote internetknooppunten zijn gevestigd, kampt met een tekort aan energie en ruimte door de enorme groei van datacenters in de laatste jaren. Dit heeft er onder meer toe geleid dat bedrijven naar andere locaties in Nederland uitwijken. Met de direct beschikbare capaciteit en aantrekkelijke tarieven wordt Noord-Nederland in datatermen nu echt ‘Groot Amsterdam’.”, aldus Labohm.

 

 

Hoge technische kwaliteit en DWDM belichtingstechniek

Duocast heeft voor deze verbinding twee A-merk partners gevonden. Nokia levert de nieuwste apparatuur en de glasroute loopt over het netwerk van Relined. De hoge technische kwaliteit en de gebruikte DWDM belichtingstechniek waarborgen de bandbreedte en minimale latency. Duocast Connect+ is uniek door het bieden van direct beschikbare capaciteit, aantrekkelijke tarieven en groeimogelijkheden van dataverbindingen. Labohm: “Zware verbindingen buiten de Randstad waren al beschikbaar, maar vaak alleen als kostbare maatwerkoplossingen met lange levertijden en ongunstige latency. Duocast Connect+ presenteert een betaalbare oplossing, zonder in te leveren op snelheid, redundancy en latency.”

 

Uitrol

De uitrol van Duocast Connect+ vindt plaats in meerdere fases. In de eerste fase worden de grotere Groningse datacenters QTS en NorthC verbonden met de Amsterdamse datacenters Nikhef en Equinix AM7. Na oplevering van de eerste fase kunnen 10Gbps en 100Gbps verbindingen met een levertijd zo kort als één werkdag worden aangeboden. In de tweede fase kunnen diensten ook geleverd worden in DCF2 in Leeuwarden en Cellnex te Lelystad. Dan worden ook hogere bandbreedtes zoals 400Gbps en 800Gbps aangeboden. In de daaropvolgende fase volgt verdere capaciteitsuitbreiding tot 32 Tbps.
Bezoek voor meer informatie over Duocast Connect+ onze website: https://www.duocast.nl/nl/connectplus/

EINDE PERSBERICHT

NOOT VOOR REDACTIE

Over Duocast

Duocast is een in Nederland gevestigde specialist op het gebied van connectiviteit en IT-infrastructuur. Duocast levert haar diensten op locatie en vanuit 10 datacenters met meerdere huurders door het hele land. Onder haar klanten bevinden zich grote webshops, softwareontwikkelaars, gemeenten, organisaties in de gezondheidszorg en online-dienstverleners. Duocast is ISO 27001- en NEN 7510 (medische gegevens)-gecertificeerd.

Sinds de oprichting in 2004 hebben de ingenieurs van Duocast zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, en beheren van bedrijfskritische IT-infrastructuren. Bovendien levert het bedrijf colocatiediensten, waaronder de set-ups van twin-datacenters, private, hybride en publieke cloudoplossingen en private internetconnectiviteit. Of het nu gaat om hosting, housing of connectiviteit, Duocast zal de best mogelijke technologische oplossing ontwikkelen.

Wil je meer weten over Duocast? Kijk dan op www.duocast.nl, bel naar 050-210 36 00 of stuur een bericht naar info@duocast.nl.

Voor meer informatie over Duocast en Duocast Connect+ kunt u contact opnemen met:

CONTACTPERSOON: Robin Verlangen (Commercieel directeur)
MAILADRES: r.verlangen@duocast.nl
TELEFOONNUMMER: 050 210 3600