Duocast opent PoP in datacenter Eemshaven van QTS

Netwerk

Duocast opent PoP in datacenter Eemshaven van QTS

Met ingang van 26 juni 2020 heeft Duocast een PoP (Point of Presence) in datacenter Eemshaven van QTS. Met de nieuwe PoP voorziet Duocast in de groeiende vraag van bedrijven naar connectiviteitsdiensten met een hoge bandbreedte en een lage latency in dit datacenter.

Grote bedrijven en cloudplatforms hebben nu de mogelijkheid om vanuit datacenter Eemshaven van QTS via de PoP van Duocast te connecten met een verscheidenheid aan netwerken. Deze PoP biedt hen low latency connectiviteit met een hoge bandbreedte. Met name organisaties actief in de zorg, overheid en e-commerce stellen hoge eisen aan connectiviteit en latency. Met de nieuwe PoP in datacenter Eemshaven kan Duocast aan hun vraag voldoen.

Vanuit de PoP in datacenter Eemshaven is het gehele dienstenportfolio van Duocast voor klanten beschikbaar: IP Transit, DIA (Direct Internet Access), Cloud Connect (Google Cloud, Amazon Azure, Microsoft Azure), colocatie en MPLS transport vanuit Eemshaven naar alle andere Duocast PoPs. Managed hosting en cloud services zijn tevens mogelijk in de PoP in datacenter Eemshaven van QTS.

Vloeroppervlak van 10.498 m2

Duocast beschikt al over een PoP in het datacenter van QTS in Groningen. De datacenters van QTS in Groningen en Eemshaven beschikken gezamenlijk over 14.678 m2 verhoogde vloeroppervlak met 30 megawatt aan capaciteit. Het datacenter van QTS in Groningen beschikt over een vloeroppervlak van 4.180 m2. Het datacenter Eemshaven van QTS is met een oppervlakte van 10.498 m2 een stuk groter.

De aanwezigheid van PoPs in de datacenters van QTS in Groningen en Eemshaven biedt bedrijven in de regio uitgebreide mogelijkheden voor connectiviteit.

De geografische spreiding van de verschillende datacenters waar Duocast een PoP heeft, biedt mogelijkheden voor de invulling van het twin datacenter concept, waardoor bedrijven bij storingen of uitval in een datacenter ongestoord online blijven in het andere datacenter.

 

Redundante glasvezelverbinding

Duocast maakt uitsluitend PoPs in datacenters wanneer deze met minimaal twee geografisch gescheiden glasvezelroutes zijn te verbinden met twee andere PoPs. Op dezelfde wijze is QTS Eemshaven redundant verbonden met het Duocast netwerk. Alle datacenters van waaruit Duocast haar diensten aanbiedt, zijn ontworpen en gebouwd volgens minimaal Tier III normen . Deze internationale standaard stelt dat het datacenter beschikt over voorzieningen om in het geval van calamiteiten te kunnen blijven functioneren.